کاردرمانی یکی از روش های درمانی برای بهبود کیفیت زندگی فرد می باشد تا مشکلات جسمی، شناختی و روانی بهبود یابد. روش های درمانی در کاردرمانی شامل مجموعه ای از تمرینات حرکتی، شناختی، اجتماعی و تکنیک های رفع تنش می باشد. به طور کلی می توان گفت هدف و عملکرد اصلی کاردرمانی کاهش درد و بهبود عملکرد و زندگی فرد می باشد.
کاردرمانی اختلال ارتوپدی یکی از حوزه هایی می باشد که کاردرمانگران به صورت تخصصی به فعالیت در آن می پردازند. کاردرمانگران در این حوزه به درمان و توانبخشی اختلالات و همچنین بیماری های ارتوپدی مانند سیستم اسکلتی - عضلانی می پردازند. بعد از ارزیابی توانایی و همچنین مشکلات بیمار و با بررسی و آنالیز سیستم حرکتی حسی، موثرترین روش برای بهبود حرکات به فرد ارائه می گردد. روش درمان به شدت آسیب نیز بستگی دارد. کاردرمانگر به بیمار کمک می کند تا با شرایط و موقعیت جدید خود بعد از حادثه سازگار شود و در کارهای روزمره خود مانند؛ غذا خوردن، لباس پوشیدن و فعالیت اجتماعی دچار مشکل نشود.
“امروزه و با پیشرفت علم پزشکی و تکنولوژی می توان گفت تقریبا برای هر بیماری درمان به خصوصی وجود دارد. شاید با درمان های دارویی و غیر دارویی مشکلات ارتوپدی آشنا باشید. اما ما در ادامه سعی داریم شما را با روش های کاردرمانی در بیماری ارتوپدی آشنا نماییم.”
برخی از متداول ترین آسیب هایی که ممکن است در حوزه ی ارتوپدی مطرح باشد عبارتند از:
⬅️ آسیب های تاندونی
⬅️ قطع عضو
⬅️ انواع آرتروز ها
⬅️ نوروپاتی محیطی
⬅️ آسیب و پارگی رباط
برخی از اختلالات و مشکلات می تواند مشکلاتی را برای فرد به همراه داشته باشد. این مشکلات و محدودیت ها می تواند در زندگی روزمره فرد نیز تاثیر گذار باشد. برخی از مشکلات و محدودیت هایی که اختلالات ارتوپدی می تواند به همراه داشته باشد عبارتند از؛
🔸️ مشکل در بالا پایین رفتن از پله
🔸️ مشکل در رانندگی
🔸️ مشکل در لباس پوشیدن
🔸️ مشکلاتی در استحمام
کاردرمانی همچنین به رفع مشکلات و اختلالات مادرزادی در این حوزه مانند: در رفتگی مادرزادی مفصل ران، کف پای صاف، پای پرانتزی و … نیز می پردازد.
کاردرمانگران راه ها و روش هایی را برای رویارویی با چالش های افراد ارائه می دهد تا بتوانند به تنهایی از پس مشکلات خود برآیند و به یک استقلال حداقلی دست یابند.
در مواجهه با یک بیماری اولین راه درمانی که به آن فکر می کنید چیست؟ دارو و جراحی؟
شاید اولین روشی که به آن فکر کنید دارو درمانی و یا جراحی باشد. اما بهتر است بدانید برخی مشکلات و اختلالات می تواند بدون تیغ جراحی بهبود یابد. اما آیا درمان بیماری های ارتوپدی بدون جراحی ممکن است؟
بله، کاردرمانی ارتوپدی به می تواند راهکار های مناسبی را برای درمان مشکلات ارتوپدی ارائه نماید. روش های درمانی بسته به نوع مشکل متفاوت می باشد و کاردرمانگران بعد از بررسی و ارزیابی شرایط بیمار می توانند روش مناسب را در نظر بگیرند.
💠️ تقویت عضلات ضعیف شده و آسیب دیده
💠️ کنترل درد
💠️ بهبود دامنه حرکتی
💠️ کمک به افزایش تعادل
💠️ جلوگیری از چسبندگی عضلانی
💠️ تقویت یکپارچگی حسی
💠️ توانبخشی دفورمیتی و بدشکلی های اسکلتی
در آخر
کاردرمانی رشته توانبخشی می باشد که هدف از آن بهبود عملکرد بیماران با مشکلاتی مانند اختلال در لباس پوشیدن، غذا خوردن و … می باشد. مداخله در کاردرمانی شامل؛ تمریناتی می باشد که نیاز به مشارکت و همکاری فرد داشته تا مهارت های فرد تقویت گردد.
اختلالات ارتوپدی می تواند مشکلات زیادی در روزمره فرد به همراه داشته باشد. از جمله مشکلات و محدودیت هایی که اختلالات ارتوپدی می تواند ایجاد کند، مشکلاتی در بالا و پایین رفتن از پله، مشکلات در رانندگی و مشکلات در لباس پوشیدن و حتی استحمام باشد.
کاردرمانی همچنین به رفع مشکلات و اختلالات مادرزادی در این حوزه مانند: در رفتگی مادرزادی مفصل ران، کف پای صاف، پای پرانتزی و … نیز می پردازد.
-قطع عضو
-انواع آرتروز ها
-نوروپاتی محیطی
-آسیب و پارگی رباط
-آسیب های تاندونی
کاردرمانگران در این حوزه به درمان و توانبخشی اختلالات و همچنین بیماری های ارتوپدی مانند سیستم اسکلتی - عضلانی می پردازند. بعد از ارزیابی توانایی و همچنین مشکلات بیمار و با بررسی و آنالیز سیستم حرکتی حسی، موثرترین روش برای بهبود حرکات به فرد ارائه می گردد.
روش درمان به شدت آسیب بستگی دارد و حتما قبل از شروع دوره درمان شما می توانید بهترین دوره را آغاز کنید.
کاردرمانی با هدف بهبود عملکرد بیماران با مشکلاتی مانند اختلال در لباس پوشیدن، غذا خوردن و … است.
ایجاد سازگاری در خانه و محل کار
انجام مداخلات توان بخشی در بازه تعیین شده
تسهیل در روند بهبودی و کمک به انجام کارهای روزمره فرد